Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Stars of Bolshoi: Τα “αστέρια” του σήμερα συναντούν τα “αστέρια” του αύριο

Stars of BOLSHOI THEATER of Russia & The BOLSHOI BALLET ACADEMY

Τα “αστέρια” του σήμερα συναντούν τα “αστέρια” του αύριο

Πρόκειται για μια ευκαιρία να θαυμάσουμε το “παρόν” και το “μέλλον” του Ιστορικού Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας, μιας και η συνύπαρξη σολίστ του Μπολσόι και σπουδαστών της Ακαδημίας του σε gala χορού είναι σπάνιο γεγονός και γίνεται σε πολύ ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις όπως οι παραστάσεις που θα παρακολουθήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής, την Κυριακή 1η και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009.

Στις παραστάσεις αυτές συμμετέχουν 11 σολίστ του μπαλέτου Μπολσόι και 30 σπουδαστές της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι.

Οι σολίστ είναι οι: - MARIA ALEXANDROVA - NATALIA OSIPOVA - NINA KAPTSOVA - YANIN GENNADI - IVAN VASILIEV - ALEXANDER VOLCHKOV - EGOR KHROMUSHIN - ANNA LEONOVA - EKATERINA KRYSANOVA - VLADISLAV LANTRATOV - ARTEM OVCHARENKO

Στο πρόγραμμα θα απολαύσουμε από τα αστέρια – σολίστ αποσπάσματα από το κλασικό ρεπερτόριο στις πρωτότυπες χορογραφίες τους όπως “The Flames of Paris”, “Nutcracker”, “Don Quixote”, “Swan Lake” κ.α. και από τους σπουδαστές – χορευτές της Ακαδημίας το πολύ πρωτότυπο μάθημα – διδασκαλία επί σκηνής και αποσπάσματα από κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο (Classical Symphony, Russian Dance, Dolls, Carnaval De Venise κ.α.).

Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι ξεκίνησε το 1773 και είναι από τις μακροβιότερες σχολές στον κόσμο. Η Μεγάλη Αικατερίνη έδωσε την έγκρισή της να διδάσκονται μαθήματα χορού σε παιδιά φτωχών οικογενειών που μεγάλωναν σε ειδικό ίδρυμα.
Το 1784 οι τάξεις αυτές υπήχθησαν στο Θέατρο Μπολσόι και τότε ξεκινά η πρώτη επαγγελματική σχολή χορευτών και η πρώτη τάξη μαθητών της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως άμεσος πρόγονος των Μπολσόι.
Το 1960 η Σοφία Γκολόβκινα ηγήθη της Σχολής αυτής για περισσότερο από 30 χρόνια και την καθιέρωσε ως Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας.
Η Ιστορία της Μεγάλης αυτής Σχολής είναι γεμάτη από ονόματα θρύλους τόσο στον τομέα των δασκάλων – παιδαγωγών όσο και χορευτών αφού περιλαμβάνει διάσημα ονόματα όπως: Εκατερίνα Γκέλτσερ, Βλαντιμίρ Τικομιρίοφ, Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ, Ασάφ Μέσερερ, Μικαήλ Γκάμποβιτς, Νικολάι Ταράσοφ, Σοφία Γκολόβκινα, Όλγα Λεπεσίνσκαγια, Νατάλια Μπεσμέρτνοβα, Μάγια Πλισέτσκαγια, Ραίσα Στρουτσκόβα, Μαρίνα Κοντρατίεβα, Εκατερίνα Μαξίμοβα, Νίνα Ανανιασβίλι, Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, Μαρίς Λιέπα, Μαρίνα Λεόνοβα, Ίρεκ Μουχαμέντοφ, Βλαντιμίρ Μάλαχοφ, Νικολάι Τσισκαρίτζε, Αντρέι Ουβάροφ, Ναντέζντα Γκράτσεβα, Γενάντι Γιάνιν, Μαρία Αλεξάντροβα κ.α.
Η νέα γενιά αποφοίτων συμπεριλαμβάνει χορευτές όπως: Νατάλια Οσίποβα, Εκατερίνα Κρισάνοβα, Αλεξάντερ Βολτσκόφ, Άρτεμ Οβτσαρένκο κ.α.

Πρόεδρος της Ακαδημίας από το 2002 είναι η Μαρίνα Λεόνοβα Prima Ballerina των Μπολσόι και μαθήτρια της Σοφίας Γκολόβκινα. Η Μαρίνα Λεόνοβα υπήρξε επίσης παιδαγωγός της Ακαδημίας δημιουργώντας νέες τάσεις στη χορογραφική εκπαίδευση και μεταξύ των μαθητών της συγκαταλέγονται σημερινοί κορυφαίοι χορευτές των Μπολσόι όπως: Σβετλάνα Λούνκινα, Νατάλια Οσίποβα κ.α.
Φέτος η Ακαδημία γιορτάζει τα 236 χρόνια από την ίδρυσή της και συγκαταλέγεται στις καλύτερες Σχολές Μπαλέτου του κόσμου.

Οι εμφανίσεις των νεαρών αυτών αστεριών, που τιμούν την τέχνη του χορού με την αψεγάδιαστη τεχνική και τον λυρισμό που διαθέτουν, έχουν ως αποτέλεσμα την εξάντληση των εισιτηρίων αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν σε όλες τις εμφανίσεις τους ανά τον κόσμο.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κυριακή 1/2/09 (12:00 & 20:30, Δευτέρα 2/2/09 (20:30)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΘΕΣΕΩΝ ΕΛΒΑ τηλ. 210 6728080. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: http://www.elvaevents.gr/, Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τηλ. 210 7282333 (από 12 Ιανουαρίου)http://www.megaron.gr/

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΒΡΑΔΙΝΕΣ: Διακεκριμένη Ζώνη: 100€, Α’ Ζώνη: 80€, Β’ Ζώνη: 65€, Γ’ Ζώνη: 50€, Φοιτητικό: 35€. ΠΡΩΙΝΗ: Συνοδοί/Ενήλικες: 58€, Παιδικό/Νεανικό: 35€

από το Culture ANA-MPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου