Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Δόθηκε ειδικό βραβείο για το σύνολο του έργου του από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ


Με ειδικό βραβείο για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Τιράνων ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Στην ίδια τελετή έγινε η ανακοίνωση των βραβείων της φετινής διοργάνωσης. Το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους του Φεστιβάλ δόθηκε εξίσου στην ελληνική ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος", σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου και στην ισπανική ταινία "Γυναίκες χωρίς πιάνο".
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αλβανία, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έδωσε συνέντευξη στην κυριακάτικη

 ζωντανή εκπομπή του μεγαλύτερου αλβανικού ιδιωτικού δικτύου "Top Channel" (Τοπ Τσάνελ), όπου, απαντώντας σε ερωτήσεις του παρουσιαστή Άντι Κράστα, αναφέρθηκε- μεταξύ άλλων- στους βασικούς άξονες του έργου του, την εικόνα που έχει για την Αλβανία, τη συνεργασία στις ταινίες του με παγκοσμίου φήμης ηθοποιούς κ.ά.
Αναφορές στην απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ και στην παρουσία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Αλβανία έκαναν οι κυριότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί της Αλβανίας, ενώ ειδικά ρεπορτάζ φιλοξένησε το σύνολο σχεδόν των αλβανικών εφημερίδων.
Αφιερώματα και ρεπορτάζ και για τη βραβευμένη ελληνική ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος" φιλοξένησαν οι εφημερίδας "Σκιπ" και "Σέκουλι".

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου