Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Εικονική πραγματικότητα η μάχη της Χαιρώνειας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
του Πλουτάρχειου Ιστορικού και Πολιτιστικού Πάρκου Χαιρώνειας
και του Κέντρου Εικονικής Πραγματικότητας και Πολυμέσων

Σας καλούμε σε επιδεικτική παρουσίαση του Πλουτάρχειου Ιστορικού και Πολιτιστικού Πάρκου Χαιρώνειας και του Κέντρου Εικονικής Πραγματικότητας και Πολυμέσων που με την αξιοποίηση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) δίνουν στον επισκέπτη της σημερινής Χαιρώνειας, την ευκαιρία να βιώσει μια μοναδική ψυχαγωγική, ιστορική και παιδαγωγική εμπειρία: ένα εικονικό ταξίδι στο χρόνο και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη μάχη της Χαιρώνειας να ξετυλίγεται μπροστά του σε πραγματικό χρόνο.
Η μάχη της Χαιρώνειας έγινε το 338 π.χ. μεταξύ των Μακεδόνων του Φιλίππου και συνασπισμού ελληνικών πόλεων υπό την ηγεσία της Θήβας και της Αθήνας. Η μάχη αυτή έμεινε ιστορική καθώς σηματοδοτεί το τέλος του αρχαίου κόσμου με την επικράτηση των Μακεδόνων στον ελλαδικό χώρο αλλά και λόγω της απαράμιλλης αυτοθυσίας του Θηβαϊκού Ιερού Λόχου, την οποία υμνεί στους αιώνες το εντυπωσιακό μνημείο του Λέοντα της Χαιρώνειας.
Στο Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας του Δήμου Χαιρώνειας, σε μικρή απόσταση από το μνημείο του Λέοντα και το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο και δίπλα στο αρχαίο θέατρο της Χαιρώνειας, είναι εγκατεστημένο το πρωτοποριακό τεχνολογικά Σύστημα Τρισδιάστατης Στερεοσκοπικής Προβολής. Ταυτόχρονα ο αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει τη Χαιρώνεια και την ευρύτερη περιοχή, σχεδιάστηκε και διαμορφώνεται ως ενιαίο θεματικό πάρκο που περιλαμβάνει ιστορικές διαδρομές ανάμεσα σε πόλους δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τους πολιτιστικούς και ιστορικούς πόρους της περιοχής.
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 10.30 στη Χαιρώνεια Βοιωτίας από ειδικούς επιστήμονες. Θα χαρούμε εάν μας τιμήσετε με την παρουσία σας.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου